Privacy beleid en Schoolreisjes
 

Er is in Nederland 'de wet op de privacy' die gebiedt dat foto's van personen (kinderen dus ook) niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouders gepubliceerd mogen worden.

Bij Tureluurs komt het gelukkig bijna niet voor dat ouders nadrukkelijk willen voorkomen dat kinderen op de foto komen. Want het blijft natuurlijk heel leuk om je eigen werkje te tonen voor de camera. En nog leuker is het om dit dan aan vriendjes/vriendinnetjes en papa/mama/opa/oma te laten zien. Maar aan de andere kant respecteren wij de wet natuurlijk.

Maar, in die gevallen dat het plaatsen van foto's door één ouder/verzorgerpaar niet mag, dan is het wel erg sneu dat de foto's van een hele klas niet getoond mogen worden. Scholen/klassen: strikt volgens de regel is het belangrijk om van iedere ouder uitdrukkelijke (handtekening) toestemming te krijgen om voor een schoolreisje foto's te mogen maken.

Er zijn dan (n.o.m.) drie opties: die kinderen waarvan de ouders dit verbieden gaan niet op de foto (zetten we bij de groepsfoto even buiten de plaat), of die kinderen waarvan de ouders dit verbieden gaan niet mee of, en dat zou ook jammer zijn, we nemen die dag geen foto's.

Overigens, neemt u zelf foto's voor in het klassenkrantje of op het prikbord in de aula; dan gelden de zelfde regels.

 


Evtentueel even bellen of mailen voor meer info.